Meitäkin koetteli tuo Asta perjantaiyönä!!!

 

 

Myrsky katkaisi sähköt perjantaina aamuyöllä 01.00 ja sunnuntai aamupäivällä vaille yksitoista vasta saivat piuhat liitettyä!

Olipa kokemus tältä kesältä, eikä ollenkaan kiva! Tiitu nukkui tuossa selkäni takana sohvalla, ikkuna oli auki, alkoi kuulua mahdottoman kova humina, sähköt pimahti hetkeksi pois mutta palasi. Tiitu kävi tuossa jalkojen juuressa istumassa, meni kuitenkin takaisin sohvalle. Kävin sulkemassa ikkunat ja näin kuinka puut oli aivan vaakatasossa, sen mitä pimeässä näki! Tulin sulkemaan tietsikan, onneksi kerkesin sulkea ennenkun sähköt meni lopullisesti!!! Hapuilin pois täältä nurkasta huhuillen samalla Tiitulle ettei jää jalkoihin.

Tiitu kävi sängyssäkin muttei viihtynyt siellä. Kompuroin keittiöön etsien taskulamppua, sieltä ikkunasta näkyi kuinka mahdottomasti tuolla Savonlinnan suunnalla salamoi - taivas oli ihan valkeana. Tiitu oli sylissä, sitäkin aivan selvästi pelotti! Oltiin pois tulossa keittiöstä kun ensin kuului räsähdys ja sitten mäsähdys!!! Taas yritin kurkkia ikkunasta pimeyteen vaan mitään ei näkynyt! Ruvettiin sohvalle vierekkäin pelkäämään ja katsomaan salamointia, jyrinää ei kuulunut eikä  satanut!!! Myrsky oli ohi puolessa tunnissa! Kun vähän valkeni - paljastui tuhot, kaksi puuta kaatunut, toinen voimalinjalle=räsähdys ja toinen pihaan=mäsähdys, onneksi ei sentään katolle vaikka ei paljon puutu.

 

Tämmöinen näkymä oli kun kurkisti varovasti ovelta vasemalle!

 

Tämä on terassin puolelta!

 

Puut nousi ilmaan kaikkine juurineen!

 

 

Voimajohto pimahti poikki, mutta onneksi ei sytyttänyt maastopaloa, lähti siitä semmoinen kipunointi!     

 

Jääkaapin ja pakastimen tyhjennys oli suurinpiirtein täydellinen - kaikki kerkesi sulaa ja oli heitettävä pois! Kaiken kyykistelyn jälkeen takareidet on aika takakireät tänään - kävelykin on melkoista köpöttelyä

 

 

 

*Sirpa