Eilen käytiin teatterissa, liekö ollut ihan peräti korkeakulttuuria. Joulukuussa oli myynnissä lippuja 2 yhden hinnalla, joten pitihän semmoinen tilaisuus käyttää hyväksi;) Käydään me kyllä muutenkin aika paljon, yleensä kaikki näytelmät mitkä tulee teatteriin. Eilen sai kyllä nauraa ihan maha kippurassa, oli todella menoa ja meininkiä;)  Ohessa lainaus näytelmän esittelystä.

"

JOS NAURU PARANTAISI…. 


Puhtaana käteen -farssikomedia Varkauden Teatteriin

Sosiaaliviraston tarkastaja Jaatinen (Annikka Kaistinen) astuu työttömän Erkki Lehtisen (Jukka-Pekka Löhönen) ovesta sisään ja matka sosiaalitukijärjestelmän läpileikkaukseen alkaa. Lehtinen on, salaa vaimoltaan Liisalta (Marja Tyrväinen), käyttänyt hyväkseen lukemattomia avustusjärjestelmiä. 

Mukaan on sotkettu nykyinen ja edellinen alivuokralainen sekä lukemattomia sukulaisia ja tuttavia. Kun avustustehtailu alkaa muuttua liian monimutkaiseksi, päättää Lehtinen katkaista rahavirran ilmoittamalla alivuokralaisensa Visa Muikun (Ville-Veikko Valtanen) kuolleeksi. Tämä tietysti vain lisää rahan tuloa ja taloon rynnivät myös auttavainen täti läheiskriisipalvelusta (Leena Liimatainen) ja herra hautaustoimistosta (Orvo Björninen). Vertti-setä (Markku Ryytty) on alussa suhteellisen hyvin kuviossa mukana, Visan tyttöystävä (Mirja Ryytty) ulkona kuin lumiukko ja parisuhdekonsultilla (Sakari Kautto) tuntuu riittävän sarkaa kynnettäväksi. Hulvattoman keitoksen kruunaa tarkastaja Tikkinen (Satu Seppä), joka uhkaa paljastaa koko komeuden. 

Älä sovella käytäntöön
Vuonna 1993 kirjoitetussa näytelmässä Michael Cooney kritisoi valitsevaa yhteiskuntaa ja järjestelmän hyväksikäyttäjiä. Ja tämän hän teki reilusti kieli poskessa. Valhe seuraa toistaan, on läheltä piti –tilanteita ja suljettuja ovia. Ja vaikka esitys esitteleekin sosiaalijärjestelmämme laaja-alaisuuden, opiksi siitä ei kannata ottaa."

Ensi lauantaina on ensi-illassa Arto Paasilinnan Onnellinen mies, sekin pitää tässä joskus kevään mittaan katsoa. Vierailujakin on tulossa, pitää tutustua mihin menisi, kaikkia ei kerkeä katsomaan vaikka kuinka yrittäisi.

Tuolla Warkaus-salissa ei noita konsertteja nykyisin ole juurikaan, ainakaan meikäläisten maun mukkaisia. Olisi niin mukava käydä joskus jossain konsertissa - Kari Tapio, KatriHelena tai joku , mutta jonnekin etemmä on lähdettävä, joko kaupunkiin K tai S !!!

Pakkaset vaan jatkuu, vähän lauhempaa säätä odotellen;D

*Sirmeli