Käytiin vähän reissussa :)

Tallinna%2031.5-15.jpg

Sunnuntaiaamuna piti ensin viedä Tiitu koirahoitolaan, ennenkun päästiin jatkamaan matkaa.

P5100037.jpg

Olin varannu P:lle syntymäpäivämatkan, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia kulkuvälineitä ;) Entisenä linja-auton kuljettajana pääsi kerrankin istumaan bussikyytiin - mentiin Onnibussin punaisella kaksikerroksisella Helsinkiin. Siellä tavattiin yksi ystävä ja käytiin kaffeilla, Ansku lähti sitten saattamaan meidät satamaan ja sinne köröteltiin ratikalla :) Oltiinkin sopivaan aikaan satamassa, päästiin heti lippujen lunastamisen jälkeen laivaan. Hytti oli A-luokkaa ja kannella 8 paapuurin puolella! P kävi "pokkaamassa" pullon kuohujuomaa synttäriensä kunniaksi ;)

Tallinnassa oli kohtuullisen hyvä ilma, ei satanut, mutta tuuli oli melko navakka ja viileä. Käytiin vähän kävelemässä kaupungilla, mitään erityistä ostettavaakaan ei ollut. Kahvilla käytiin sataman lähellä mukavassa kahvilassa, jossa on tosi hyviä leivoksia :) Vieressä on myös ravintola, jossa on ihan hyvää ja edullista ruokaa.

Eipä siinä vajaassa neljässä tunnissa paljon ehdi, joten takaisin laivaan. Sielläkään ei ollut paljon tekemistä, joten kerkesi nukkumaan päikkärit :) Käytiin kuitenkin kuuntelemassa millaista musiikkia orkesteri soittelee iltapäivän ratoksi.

Merenkäynti oli kovempaa kun menomatkalla, välillä keinutti ihan tuntuvasti. Ja Hesassa satoi vettä :( Ansku oli vastassa ja taas hypättiin ratikkaan ja huristettiin keskustaan. Bussin lähtöön oli aikaa, joten käytiin syömässä "I love food" Kampissa , siellä on ihan hyvää ruokaa ja edullisesti. Kerettiin vielä käydä kahvilla Fazerin kahvilassa Forumissa.

Bussikin lähti sitten ajallaan ja ihan ruuhkaksi asti oli matkustajia, P halusi kokeilla miltä tuntuu matkustaa yläkerrassa, niin sinne sitten kiivettin. Muuten hyvät penkit istua, mutta liian ahtaat välit, ei meinaa näin "pitkä säärinenkään" saada jalkojaan sopimaan siihen penkkien väliin. Oltiin kotona puolenyön jälkeen, joten Tiitu joutui olemaan "hotellissa" 2 yötä. Tiistaiaamuna käytiin hakemassa pois, oli siellä vähän mieltä osoitettu, mutta Irja tuntee jo Tiitun tavat, niin olivat pärjänny.

P5130055.jpg

P6070181.jpg

Kotona on paras :)

 

0BCCD317DC66563AA9470A14D6D30053.png