Tämä luettu, lopettelin viime yönä, että ei enää tarvinnut jatkaa laina-aikaa:)

                                           Kirjeitä tyttärille 

Kuvaus:

Mitä äiti haluaa kertoa tyttärilleen ennen kuolemaansa? Mitä tyttäret haluavat sanoa äidilleen ennen kuin tämä on poissa?

Barbara, täydellinen äiti ja hauska, elämäniloinen nainen, menehtyy syöpään viisikymppisenä. Kaipaamaan jäävät uusi aviomies ja neljä tytärtä, jotka kaikki tarvitsisivat äitiään yhä kipeästi. Äidin kuolema laittaa läheiset miettimään elämäänsä ja valintojaan radikaalisti uudelleen. Ajattelemisen aihetta antavat myös Barbaran tyttärilleen jättämät kirjeet ja päiväkirjat. Selviää, että myös äideillä on salaisuutensa. Mutta miksi Barbara haluaa tytärten tietävän kaiken sen? Mitä äiti oikeastaan haluaa kirjeillään kertoa?

Tämmöisen luin viimeksi ja tykkäsin kyllä. Aikasemmin olen lukenut tämän:

                         He tutustuivat opiskeluaikoinaan vauhdikkaalla 80-luvulla: neljä erilaista nuorta naista, joita yhdisti halu elää täysillä. Amerikkalaissyntyinen Freddie oli sanavalmis ja räväkkä, Tamsin huumorintajuinen ja lämmin, Sarah herkkä kaunotar ja sulkeutunut Reagan piinkova älykkö. Erilaisuudestaan huolimatta ystävättäret vannoivat tukevansa toisiaan aina, kaikissa koettelemuksissa. Parikymmentä vuotta myöhemmin Freddie saa saman viikon aikana kaksi järkyttävää uutista: aviomies ilmoittaa rakastuneensa toiseen naiseen ja Amerikasta tulee tieto etäiseksi jääneen isän kuolemasta. Freddie on luhistumaisillaan ja kutsuu opiskeluaikaiset ystävättärensä tuekseen. Ja hädän hetkellä ystävyys joutuu tulikokeeseen. Koskettava ja lämpimän humoristinen lukuromaani ystävyyden siteistä. 

Nyt sain kirjastosta myös esikoisteoksen: 

                         Noble, Elizabeth: Lukupiiri
 

 Elämänmakuista, rakastettua viihdettä aikuisille naisille

Rakkaus kirjoihin ja halu jakaa lukukokemuksia toisten kanssa yhdistää viittä naista, jotka perustavat lukupiirin. Kerran kuussa Harriet, Nicole, Susan, Polly ja Clare kokoontuvat keskustelemaan yhteisesti valitusta kirjasta viinilasillisen ääressä. Ja kun kuukauden kirja on arvioitu, siirrytään luontevasti naisten omiin elämäntarinoihin, jotka ovat vähintään yhtä kiinnostavia. Harriet ja Nicole ovat nuoria äitejä, Polly ja Susan jo keski-ikäisiä. Viides naisista, Clare, on kätilö jonka hartain toive ei näytä toteutuvan, sillä hän ei ole saanut omaa lasta. Ystävyyden ja luottamuksen lujittuessa naiset pohtivat toistensa ongelmia: huolta aiheuttavat niin poikaystävät, aviomiehet, lapset kuin iäkkäät vanhemmatkin.

Lämminhenkistä kertomusta lukupiirin naisista seurataan vuoden ajan. Ja kun tarina päättyy, lukija on saanut kaksitoista erinomaista lukuvinkkiä - naisten yhteisesti valitsemat kuukauden kirjat.

Lukupiiri on englantilaisen Elizabeth Noblen palkittu esikoisromaani, joka nousi heti bestsellerlistoille. Noble työskenteli vuosia kustannusalalla ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi.

Toinen menossa oleva luettava on:

 

 

                                                  Neidonkenkä 

ja kolmaskin kirja on aluillaan..

                                         Nappikaupan naiset

 

 

 

Tuija Lehtinen, Nappikaupan naiset

 

 
 
Pikkukaupungin rauhassa uinuva iäkkäiden daamien käsityöliike joutuu raikkaiden tuulien pyörteeseen

Pikkukaupungin rauhassa uinuva iäkkäiden daamien käsityöliike joutuu raikkaiden tuulien pyörteeseen, kun alle kolmikymppinen Saskia näkee uinahtaneen yrityksen mahdollisuudet herätä uudelleen henkiin. Saskia alkaa virittää vanhasta käsityöliikkeestä paikkakunnan modernia tuunauskeskusta. Kun Saskian ja naapuriliikkeen komistuksen kanssa syntyy piristävää säpinää, on tapahtumarikas soppa valmis – sopivasti romantiikalla maustettuna.

Lehtisen aikaisemmista kirjoista olen tykännyt, ne on sopivan nopeaa luettavaa;)

Huomenna pitää mennä kampaajalle ja muutenkin asioille tuonne "teollisuus-alueelle", saa nähdä löytyykö niitä nakkeja kaupasta!

 

 

 

Toivottavasti sää lämpenisi edes vähän, tänään oli tosi koleaa ja sateista!

*Sir