Pajan Art # 41

Pajan Art # 41-haaste voi siis käynnistyä.Pääsiäisviikkoa kun elellään,niin pitänee asia huomioida ja aihe onkin tällä kertaa PÄÄSIÄINEN.

A-kohtaan kerro valokuvin ja/tai sanoin pääsiäisenvietostasi,koristeista ja mahdollisista perinteistä ym:sta.

Meillä ei erikoisemmin juhlita pääsiäistä, eikä moneen vuoteen ole nämäkään koristeet olleet esillä! Jouduin tässä pari viikkoa sitten etsimään malleja askartelukurssille, joten laitoinpa nämä nyt sitten pöydälle. Liina on itse painettu, leimasimena peruna;) Kana, koristemuna ja tipuset ovat liki kuusikymppisiä kuten liinakin! Minulla oli oikeita hanhen muniakin, mutta ovat ilmeisesti särkyneet vuosien saatossa, koska niitä ei löytynyt.

                

Ja tässä sitten vähän uudempia koristeita, etummainen koriste ostettu Riikasta joku vuosi sitten. Siellä oli tosi kauniita asetelmia torilla ja puodeissa.

Tykkään lampaanlihasta ihan "sikana" ja kyselin tuolta kaverilta hankitaanko lammaspaistia, ei kuulema tarvii! Minulla on aivan ihana resepti paistille, sitä tuli tehtyä muutamia kertoja entisen kodin leivinuunissa, oi niitä aikoja !!!  

Toisaalta paistissa on liikaa syömistä kahdelle vaikka kuinka pienen yrität löytää, tai saa syödä viikon;) Joten lihakaupasta tarttui mukaan lammasjauhelihaa ja karitsan sisäfileitä! Jauhelihasta tein värssiä, laitoin sekaan kuivattuja torvisieniä ;) Fileet oli ihania pieniä, 4 kpl:tta painoi vain n. 180g, ne paistoin ihan vaan pannulla, kypsyivät nopsaan. Ne syötiin perunamuussin kanssa. Ja mämmiä tietysti;D Minä tykkään mutta tuo herrahenkilö ei niinkään;)

Muuten päivät meni oleskellessa ja ulkoillessa, täällä oli melko hyvät ilmatkin. Lauantaina oli tosi lämmintä, +11 ja aurinkoista. Sunnuntaina aamuyöllä vettä tuli kuin saavista, mutta kylläpä lumetkin on huvenneet tosi paljon! Sumuista oli koko päivän ja iltalenkkikin oli lyhennetty, kun rupesi satelemaan! Niin, käytiinhän me eilen kylässä täytekakkukahveilla!

Tämmöistä meillä - palataan huomenna arkisiin puuhiin;) Hääkortti pitäisi saada aikaan, mutta kun ei ole nyt minkäänlaista inspistä! Kysyjällä ei mitään toiveita värin eikä muun suhteen, "kyllä sinä osaat", hohhoijaa.. Saa nähdä osaanko;)

Aurinkoista viikkoa!

*Sirmeli